Categorieën
feestdagen

Spinnen in de kerstboom

Kerstcadeaus, verlichting en versierde sparren, het is weer bijna kerst. We denken veel aan hoe anderen in de wereld dit jaar de kerst zullen beleven. Op internet vonden we een mooi Oekraïns sprookje, met een bijzondere boodschap. We delen het graag met u.

Er was eens…

… een weduwe die in een krappe, koude hut woonde met haar kinderen. Op een dag viel er naast de hut een dennenappel uit de boom en schoot wortel. De kinderen waren opgewonden: nu zouden ze ook een boom hebben met Kerst! Ze verzorgden de zaailing en maakten plannen over hoe ze de boom zouden versieren. Maar het gezin was arm en toen Kerstmis dichterbij kwam, wist de moeder dat ze geen geld zouden hebben om de boom te kunnen versieren. Het kleine gezin aanvaardde het lot. Ze gingen op kerstavond naar bed, terwijl de kleine boom takken nog kale takken had.

Maar de spinnen van het huishouden hoorden de kinderen huilen in bed en kwamen in actie. In de nacht sponnen ze delicate en prachtige spinnenwebben aan de boom. Vroeg op kerstochtend riepen de kinderen hun moeder: “Mama, word wakker en kijk eens naar de boom. Hij is prachtig!” De weduwe stond op en zag hoe de zonnestralen over de vloer kropen en geruisloos in de boom klommen. Toen de gloed de draden van de spinnenwebben raakten, veranderden ze in zilver en goud. Vanaf die dag kwamen de moeder en haar kinderen nooit meer iets tekort.

Ter ere van dit wonder, versieren Oekraïners hun bomen nog steeds met kunstmatige spinnenwebben. Ze hopen dat dit geluk en fortuin voor het komende jaar brengt.

Wij wensen iedereen op de wereld daarom
de prachtigste spinnenwebben in hun kerstboom deze feestdagen en een heel gezond en gelukkig 2023!

De Persoonlijk Assistenten van MantelzorgAssistentie.nl:
Femke, Anne-Marie, Willemijn en Sabine

Bron sprookje