Categorieën
Algemeen Dagelijks leven Samen

Niemand weet wat de toekomst brengt…

…dus geniet van elke dag!

Wij, van mantelzorgassistentie, kunnen hieraan bijdragen.
Onze assistentie kan in de thuissituatie plaatsvinden, maar ook binnen de instelling. Ook bieden wij ondersteuning aan overbelaste mantelzorgers.

Ons motto is: Mantelzorg doen we samen!

Enkele citaten van klanten en hun naasten:
“De inzet die jullie bieden, geeft mijn moeder en ons de rust die wij nodig hebben.”
“Liefdevolle ondersteuning.”

Samen wandelen en samen genieten van de natuur.
Samen op de hoogte blijven van het nieuws.
Samen zijn.

Categorieën
Algemeen Dagelijks leven feestdagen Nieuws

Eind-van-het-jaar-wensen en ook complimenten…

Beste klanten en relaties van MantelzorgAssistentie.nl

Wat is het jaar 2023 voorbij gevlogen en wat hebben wij, het kernteam en de persoonlijk assistenten van ons platform MantelzorgAssistentie.nl, het druk gehad. Met het assisteren van onze klanten, maar ook met het aansturen van de diverse teams.

Daarom nu even tijd voor een kopje koffie met wat lekkers om een kort bericht aan u te schrijven.

Allereerst wensen wij iedereen hele fijne feestdagen en veel warmte en gezelligheid toe in de donkere dagen van de winter 2023/2024.

Ook willen we graag kort vertellen over hoe ons platform nou eigenlijk werkt. We krijgen hier namelijk best wel vragen over, zoals: Zijn jullie een bureau / een rechtspersoon (stichting of andere vorm van organisatie). Hebben jullie mensen in dienst / onder contract? Hoe organiseren jullie dit naar de klanten toe? En nog veel meer.

Ons antwoord is: Wij, van mantelzorgassistentie.nl, zijn horizontaal georganiseerd met een heldere leidraad. Met een vast kernteam, een aan ons verbonden een extern adviseur, en vooral ook al onze aangesloten persoonlijk assistenten. Iedereen die met ons samenwerkt heeft uitsluitend een contract met de klant (en dus niet met MantelzorgAssistentie). We zijn dus allemaal onafhankelijke ZZP-ers. En er is geen apart bureau waar financiële afdracht naar toegaat. We onderschrijven allemaal deze horizontale werkwijze!

We wisselen wel voortdurend met elkaar uit. Met vragen over: Hoe gaat het met de klanten, met de teams, met de assistenten? Hoe loopt de coördinatie? Iedereen heeft inbreng en aldus communiceren we waar dit nodig is. Onze wijze van werken is horizontaal en transparant. En gebaseerd op ons aller ervaring en deskundigheid. Heel belangrijk is dat dit persoonlijk afgestemd is op de wensen van de klant.

Conclusie? Onze klanten zijn TEVREDEN!
Hoera, daar zijn we heel blij mee in ons drie-jarig bestaan! We hopen dan ook dat we zo kunnen blijven samenwerken op deze prettige basis.

Om af te sluiten wensen wij u nogmaals een hele fijn uiteinde 2023 en een heel goed 2024 namens uw team MantelzorgAssistentie.nl

Categorieën
Algemeen Nieuws

Mantelzorgmakelaar Priscilla Miedema: ‘Mantelzorg is mooi, maar ook zwaar’

Priscilla Miedema is mantelzorgmakelaar: zij ondersteunt mantelzorgers bij al het regelwerk dat komt kijken bij zorg voor een naaste. Dat is vaak een hele klus! Miedema: “Als ‘ervaringsdeskundige’ weet ik hoe mooi mantelzorg is, maar ook hoe zwaar het kan zijn. Je zorgt met heel veel liefde voor iemand, maar soms is het gewoon allemaal te veel, en lukt het je niet meer om alle ballen hoog te hogen. Ik ben al jaren mantelzorger van mijn oma, maar toen ik in 2015 een ernstig auto-ongeluk kreeg, liep ik tegen ontzettend veel dingen aan.”

Mantelzorger, mantelzorgassistent en mantelzorgmakelaar

Priscilla legt uit dat iemand als mantelzorger wordt gezien als hij of zij langer dan drie maanden (onbetaald) voor iemand anders zorgt, gemiddeld zo’n zeven à acht uur in de week. Als mantelzorgmakelaar kan ze regelwerk overnemen, waar een mantelzorgassistent een deel van de mantelzorg zélf overneemt. Mantelzorgmakelaar en mantelzorgassistent zijn dus beroepen die elkaar aanvullen. “Mantelzorgers vragen niet snel om hulp, zij willen dingen vaak zelf proberen te doen. Zo lang mogelijk. Dat komt vaak omdat ze niet weten dat er mogelijkheden zijn voor ondersteuning” vertelt Priscilla.

Omkomen in regelwerk?

Mantelzorgers worden vaak geconfronteerd met enorm veel geregel. Bijvoorbeeld bij de gemeente of bij zorg verlenende instanties. Het is een oerwoud waar niet iedereen gemakkelijk wijs uit wordt. Priscilla: “Een mantelzorgmakelaar neemt alle regeltaken over. De mantelzorger blijf de regie behouden, maar ik maak u wegwijs in een wirwar van wetten en regels. Priscilla kan u bijvoorbeeld helpen bij:

 • Aanvragen van hulpmiddelen;
 • Aanvragen en regelen van zorg;
 • Aanvragen van een PGB;
 • Bemiddelen met werkgever over de afstemming werk en zorg;
 • Zoeken naar passend zorgaanbod;
 • Contact met uitkerende instanties zoals het CAK, de gemeente of SVB;
 • Organiseren van bijvoorbeeld woningaanpassing;
 • Wetten, regels en voorzieningen;
 • Invullen van formulieren en opstellen van bezwaarschrift of klacht;
 • Aanschrijven van fondsen.

U kunt een mantelzorgmakelaar zoals Priscilla dus bijvoorbeeld ook inzetten wanneer u een PGB aan wilt vragen voor het inhuren van MantelzorgAssistentie! De kosten voor het inhuren van een mantelzorgmakelaar worden vaak vergoed door een aanvullende verzekering of door de werkgever van de mantelzorger. Priscilla: “Gelukkig zijn werkgevers steeds vaker bereid om onze dienstverlening te betalen. De werkgever heeft er immers baat bij dat de medewerker de zorg zo goed mogelijk heeft geregeld!” Natuurlijk is ook particulier inzetten van een mantelzorgmakelaar mogelijk.

Klik hier voor meer informatie over Priscilla Miedema, Mantelzorgmakelaar. U mag altijd vrijblijvend contact opnemen om te zien of zij iets voor u kan betekenen.

Categorieën
feestdagen

Spinnen in de kerstboom

Kerstcadeaus, verlichting en versierde sparren, het is weer bijna kerst. We denken veel aan hoe anderen in de wereld dit jaar de kerst zullen beleven. Op internet vonden we een mooi Oekraïns sprookje, met een bijzondere boodschap. We delen het graag met u.

Er was eens…

… een weduwe die in een krappe, koude hut woonde met haar kinderen. Op een dag viel er naast de hut een dennenappel uit de boom en schoot wortel. De kinderen waren opgewonden: nu zouden ze ook een boom hebben met Kerst! Ze verzorgden de zaailing en maakten plannen over hoe ze de boom zouden versieren. Maar het gezin was arm en toen Kerstmis dichterbij kwam, wist de moeder dat ze geen geld zouden hebben om de boom te kunnen versieren. Het kleine gezin aanvaardde het lot. Ze gingen op kerstavond naar bed, terwijl de kleine boom takken nog kale takken had.

Maar de spinnen van het huishouden hoorden de kinderen huilen in bed en kwamen in actie. In de nacht sponnen ze delicate en prachtige spinnenwebben aan de boom. Vroeg op kerstochtend riepen de kinderen hun moeder: “Mama, word wakker en kijk eens naar de boom. Hij is prachtig!” De weduwe stond op en zag hoe de zonnestralen over de vloer kropen en geruisloos in de boom klommen. Toen de gloed de draden van de spinnenwebben raakten, veranderden ze in zilver en goud. Vanaf die dag kwamen de moeder en haar kinderen nooit meer iets tekort.

Ter ere van dit wonder, versieren Oekraïners hun bomen nog steeds met kunstmatige spinnenwebben. Ze hopen dat dit geluk en fortuin voor het komende jaar brengt.

Wij wensen iedereen op de wereld daarom
de prachtigste spinnenwebben in hun kerstboom deze feestdagen en een heel gezond en gelukkig 2023!

De Persoonlijk Assistenten van MantelzorgAssistentie.nl:
Femke, Anne-Marie, Willemijn en Sabine

Bron sprookje

Categorieën
Algemeen Nieuws

Onze tarieven per 1 januari 2024:

 • Weekdag € 29,95 per uur.
 • Weekend- en feestdagentoeslag 15%.
 • Reiskostenvergoeding 0,23ct per gereden kilometer.
 • Teamcoördinatie-vergoeding in geval van een vast team, met een vast aantal uren/maand en doorlopende coördinatie. In overleg met klant bepaald.
 • Bij opzeggen dienst door klant binnen 24 uur van geplande werkzaamheden, worden de betreffende uren doorberekend.

Geen inschrijfgeld of bemiddelingskosten, facturering achteraf op uurbasis. Minimaal 2 uur achtereen afnemen.

Meer informatie over werkgebied en aanvragen mantelzorgassistentie.

Alle tarieven zijn inclusief btw, voor zover van toepassing. Een deel van onze mantelzorgassistenten is niet btw-plichtig. Als u een PGB heeft, betaalt u daarom hetzelfde tarief.

Categorieën
Dagelijks leven Gezellig thuis Uitjes en uitgaan

Werkdag van een mantelzorgassistent

Graag neem ik jullie mee in een dag uit mijn werkweek als mantelzorgassistent.

Na een lekker kopje koffie thuis, vertrek ik naar mijn eerste klant. Ik ga samen met mevrouw naar de supermarkt. Zij loopt met haar rollator en ik duw de winkelkar. Mevrouw geniet van het uitje, heerlijk om lekker rond te kijken. Daarna drinken we thuis een bakje koffie, met daarbij een gezellig praatje. De dag van mevrouw is mooi gestart!

Na mijn lunch thuis ,ga ik naar mijn volgende klant. Samen met meneer (die een rolstoel gebruikt), maak ik een wandeling. We hebben leuke pauzemomenten. In de dierenwinkel genieten we van de vogeltjes, konijnen en de vissen. Het geeft ons het gevoel alsof we een dagje in de dierentuin zijn. Daarna drinken we op een terras een bakje koffie. En we kunnen het niet laten om bij de ijssalon te stoppen voor een ijsje. Bij thuiskomst kijkt meneer terug op een paar fijne uurtjes.

Hierna ga ik naar mijn laatste klant voor deze werkdag. Ik kook met mevrouw een lekkere maaltijd. Tot slot drinken we buiten in het avondzonnetje nog een kopje thee. Mevrouw heeft genoten van de gezelligheid. Samen eten is gezelliger dan alleen!

Daarna ga ik richting huis en zit mijn werkdag erop.

Deze dag maakt me blij.
Blij, omdat ik iets voor een ander kan betekenen.

En ik besef: HET ZIJN DE KLEINE DINGEN DIE HET DOEN

Anne-Marie

Categorieën
Algemeen Dagelijks leven Gezellig thuis

Lente?

We hopen het allemaal zo! Bijna.
Al die wind en regen, en het feit dat het ook geen echte winter is geweest, al was het maar voor heel kort, maakt dat we er klaar mee zijn. We willen weer lekker naar buiten, genieten van de warme zon en de voorjaarsbloemen.
Maar voor nu plaatsen we hier twee plaatjes (foto’s uit eigen tuin van een van onze persoonlijk assistenten) van een echte winter, en ook van een heerlijke voorjaarsimpressie.
Geniet ervan!

We komen snel weer bij u terug met ‘echt’ nieuws. Want we zijn ons platform aan het uitbreiden vanwege steeds meer vraag naar mantelzorg door ons team. Zodra we onze nieuwe medewerkers(sters) hebben ingewerkt stellen we ze graag aan u voor.
En dat is een goed begin van de lente!

Willemijn

Categorieën
Algemeen Dagelijks leven feestdagen Gezellig thuis

Een bijzondere december 2021 wens

Wij, de persoonlijk assistenten van MantelzorgAssistentie.nl, wensen al onze klanten en hun mantelzorgers altijd het allerbeste. Daarom doen wij dit werk: u assisteren in de dagelijkse bezigheden en zorgen voor regelmaat. Om de gezinsgezelligheid weer tot zijn recht te laten komen!

Maar nu is het december 2021. De maand waarin iedereen gewend is om de beste wensen extra en overal uit te delen. Dit is helaas ook deze december weer enigszins wrang, want we zitten nog steeds met de ‘beperkende maatregelen’, die mogelijk de wat grotere feestvreugde zullen drukken.

Daarom willen wij u een wat anders-dan-anders wens geven. Ook een feestelijke, die we kunnen delen met vele anderen. En delen is fijn!

Op deze pagina vindt u allerhande gedichten. Erg leuk om te lezen, het zijn er dan ook enorm veel, en allemaal geschreven door amateurs. U kunt uw eigen gedichten er zelf ook opzetten. U dus ook!!


Een december-gedicht maken?

Ze schrijven zelf: “Dichters.nl is de online plek voor het lezen, plaatsen en maken van gedichten. Je kunt hier mooie gedichten en gedichtjes vinden, binnen de meest uiteenlopende thema’s. Er is altijd wel een gedichtje dat voor jouw situatie passend is, kijk zelf in één van de vele gedichten rubrieken hieronder. Op Dichters.nl kan iedereen ook zelf gedichten insturen, die vervolgens door vele mensen gelezen zullen worden. Ben jij een goede dichter? Laat het iedereen zien!”

Voor het moment

Zelf viel ik meteen voor het kerstgedicht ‘rafels en gaten’ van wil melker, die ook een eigen website heeft. Dit gedicht deel ik graag met u, want zo is het momenteel wel een beetje…

rafels en gaten

ik was vandaag
op zoek naar stukjes
warmte en liefde in
een wereld die enkel
kou en kilte tochtte


nog hielden mooie
herinneringen en intense
belevenissen mij als
een comfortabele
jas op temperatuur


ik had die opgelapt
met gevonden stukjes
geluk waarvan ik de
waarde pas in tweede
instantie eindelijk zag


met passen en meten
herstel ik de jas want
scheurtjes rafels en
gaten geven in een keurig
straatbeeld geen pas


warmte vond ik
in een kleine kapel
waar kaarsen dromen
geuren bij het net
ontluikend kerstgebeuren


MantelzorgAssistentie.nl en de persoonlijke assistenten
Anne-Marie, Sabine en Willemijn
wensen alle klanten, hun familie en mantelzorgers; onze collega’s en andere zorgprofessionals een hele fijne kerst en gelukkig nieuwjaar toe!

Categorieën
Algemeen Nieuws

Dag van de Mantelzorg

Het zorgen voor iemand die ziek is, of bijvoorbeeld dementie heeft, is een zeer intensieve taak. Wij als persoonlijk assistenten zien regelmatig dat mantelzorgers totaal overlopen. Zij komen gewoon niet meer aan zichzelf toe. Maar: om je naaste te kunnen bijstaan, is zorgen voor jezelf juist van groot belang! 

In het zonnetje

Ieder jaar op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Door heel Nederland worden activiteiten georganiseerd om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Als bedankje voor de mantelzorg die deze kanjers verlenen aan een partner, ouder (s), kind of iemand anders uit hun omgeving.

Bedankt voor jouw helpende hand,
Bedankt voor onze warme band,
Voor serieuze momenten en veel gein,
Bedankt dat je er voor me wilt zijn.
Bedankt je bent een topper!

Kent u of bent u een mantelzorger die wel wat ondersteuning kan gebruiken?
Kijk dan hier even hoe wij u kunnen bijstaan.

Sabine

Categorieën
Algemeen Dagelijks leven Gezellig thuis

Nieuw concept voor serviceflats

Mantelzorg Assistentie heeft een nieuw thuisservice-concept! We gaan onze diensten aanbieden in uw serviceflat of senioren-appartementencomplex. Op vaste dagen in de week komen we in uw flat bij een aantal bewoners langs. Om gezellige dingen te doen, te koken, een wandeling te maken, of iets anders. Geen klassieke thuiszorg, maar meer ‘de slingers ophangen in het leven’.

Wat gaan we doen?

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor een korte tijdspanne op een vaste dag in de week. Als klant geeft u zelf aan wat de activiteiten zijn. Denk hierbij aan samen wandelen of op pad, samen een spelletje doen, koffie drinken en meer fijne activiteiten. Maar we kunnen ook voor u boodschappen doen en koken (dit kan eerder op de dag en voor meerdere dagen) of een licht huishoudelijk klusje dat is blijven liggen. U kunt precies datgene laten doen, waar u zelf niet toe gekomen bent.

Hoe werkt het?

U kunt inschrijven voor een wekelijkse of tweewekelijkse activiteit, samen kijken we wat het beste uitkomt voor u. Uiteraard maken we afspraken in overleg met de receptie of manager van uw appartementencomplex. Zo is ook bij hen bekend wie de persoonlijk assistenten zijn en voor wie ze komen. Wanneer we minimaal drie achterelkaar in dezelfde flat hebben, dan komen de reiskosten te vervallen. Tarieven vindt u hier.

Geïnteresseerd?

Uiteraard stellen we ons graag even voor, voordat we verdere afspraken maken. U kunt altijd vrijblijvend informeren. De Persoonlijk Assistenten van MantelzorgAssistentie.nl komen graag in contact!

Stuur een e-mail

Of bel: 06 225 562 01